Perjantaina mietin, että voihan kettu, miten sitä voikin olla niin väsynyt. Onkohan tässä enää mitään järkeä? Ja miten ihminen voi päästää itsensä nuupahtamaan niin täydellisesti?

 

Viikonloppuna tunnelma nousi. Löysin uudet juoksupopot, oikein pinkit, ja kaiken lisäksi todella nopeasti! Nyt kelpaa sitten kirmailla. Satuin huomaamaan Itiksessä myös venäläisen kaupan, Kalinkan, jonka luulin muuttaneen toiseen paikkaan. Voi sitä iloa! Mukaan tarttui tällä kertaa vain pelmenejä ja vaniljajäätelö (josta on hyviä muistoja kieliharjoittelun ajalta), kun on tämä yhden syöjän talous. Mutta pitää kyllä ehdottomasti käydä uudemman kerran ostoksilla!

 

CIMG0556-normal.jpgCIMG0554-normal.jpg

 

Tänään lähdin käymään Tennispalatsissa. Siellä oli kaksi näyttelyä, jotka katsoin. Ensimmäinen oli Tulilintu ja Lumineito -näyttely, joka koostui Tretjakovin gallerian kokoelmista. Muutama helmi näyttelyssä oli. Vasnetsovin töissä oli jokunen maalaus, joita katsellessa tuntui, että olisi pompannut keskelle satujen maailmaa. 

 

Toinen katsomani näyttely oli Marjatta Tapiolan. Siitä en pitänyt. Se oli ahdistava. Ja jotenkin se ekspressionistisuus oli ihan liikaa. En jaksa enää seistä ylipitkään maalausten edessä, enkä jaksa miettiä piilosymboliikkaa. Helveta. Jos ei avaudu, niin ei vaan avaudu. Yksi maalaus herätti minussa ajatuksia. Sen nimi oli Lounas. Sekin oli hyvin ahdistava. Ei siitä sitten enempää.

 

Siinä sitten kävelin Tennispalatsista pois, kun joku tyyppi pysäytti minut. Luulin, että hän kysyy tietä. Yllätyin, kun hän sanoikin, että näytin niin ystävälliseltä, että hän halusi tulla juttelemaan minulle. No, tyyppi oli ihan hyväntahtoinen ja vaihdoin muutaman sanan hänen kanssaan, mutta kahville en lähtenyt. Totesin vain, että nyt on kyllä niin outo homma, että jätän väliin. Jep. Ei minua ole ennen pysäytettykään sen takia, että olen niin "ystävällisen näköinen".

 

Kotioven kohdalla huomasin, että vastapäisessä puistossa oli jotain meininkejä. Kallio kukkii -festivaali oli käynnissä. Pitihän sitäkin vähän aikaa ihmetellä. 

CIMG0577-normal.jpg

PS. Eilisissä Eurovisioneissa minun ääneni meni Norjalle. Tänäänkin on tullut oltua aivan fiiliksissä! 

http://www.youtube.com/watch?v=gjm-kCOMaPY